Camerabewaking

Wat is camerabewaking

bewakingscamera voor grote oppervlaktes

Wat is camerabewaking

Functioneel is camerabewaking een systeem om de veiligheid en goede werking van een zaak, bedrijf, woning, openbare plaats,... te optimaliseren. Dit zowel naar personen toe als naar gebouwen en goederen.

Een camerasysteem kan echter meer registreren dan signalen of storingen zoals bijvoorbeel rookdetectoren. Dit dankzij het dynamische en visuele karakter. Denk maar aan nummerplaat herkenning, bewegingsmeldingen, volgsystemen, gezichtsherkenning, toegangscontrole,... de mogelijkheden zijn uitgebreid en blijven evolueren.

Een bewakingscamera is geen panoramacamera en bij de plaatsing ervan dient men dus rekening te houden met een aantal wettelijke voorschriften.

Wettelijk gezien is een bewakingscamera een observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt en bewaard om:

misdrijven tegen personen of goederen te voorkomen, vast te stellen en/of op te lossen: de algemene openbare orde te handhaven en mogelijke overlast te voorspellen en voorkomen.

Camerabeelden hebben al meermaals hun nut bewezen bij het snel en accuraat oplossen van criminaliteit.

CCTV of IP camera: maak de juiste keuze

Afhankelijk van het doel, budget en praktische haalbaarheid moeten er keuzes worden gemaakt over het te gebruiken systeem. Door de jarenlange ervaring adviseren wij u hierin graag tot in de kleinste details.

Wat is CCTV Camerabewaking

gesloten circuit beveiligingscamera

Wat is CCTV Camerabewaking

CCTV Camerabewaking oftewel Closed Circuit Television (CCTV) is een bewakingscamerasysteem waarbij het gehele circuit gesloten is en alle elementen rechtstreeks met elkaar zijn verbonden.

camera bewaking - controlemogelijkheden

CCTV is in vergelijking met IP camera’s onderhoudsarm en is een betrouwbare oplossing welke veel wordt toegepast in de professionele camerabewaking. Secures plaatst als er voor CCTV wordt gekozen HD TVI. HD-TVI staat voor High Definition Transport Video Interface en levert 1080P/720P.

CCTV Camerabewaking is een bewezen technologie en sinds jaar en dag toegepast bij bedrijven en particulieren. CCTV camera’s bestaan er in verschillende modellen en beeldkwaliteit.

Een Bullet, Dome of PTZ camera treft u het meeste aan, echter zijn er ook de zogenoemde “spy cams” welke verstopt zitten in bijvoorbeeld een rookmelder of een passieve infrarood (PIR) melder van het alarm. Er zijn vele varianten spy camera’s.

De CCTV camera’s worden aangesloten op een Digitale Video Recorder (DVR), de DVR wordt aangesloten op het netwerk en is via een IP adres te benaderen.

CCTV camerabewaking wordt geleverd met een Centraal Management Software (CMS) zodat u de beelden vanaf uw eigen computer kan beheren. Het CMS kan tot 300.000 punten monitoren. De CCTV camera’s zijn ook te bekijken via een tablet of smartphone.

Upgrade analoge CCTV naar Full HD CCTV

Secures kan eenvoudig uw huidige CCTV oplossing upgraden naar HD TVI met behoud van het huidige coax netwerk. HD TVI heeft een resolutie van 1080P over maximaal 500 meter coax met een verbluffende beeldkwaliteit. HD TVI kan ook over maximaal 200 meter UTP worden aangesloten. De beelden zijn terug te kijken in 1920 x 1080 pixels.

Een upgrade naar HD TVI Full HD met behoud van uw huidige netwerk is kostenbesparend en geeft toegang tot de laatste technologieën!

Wat is IP - Camerabewaking

ip camera met opname toestel

Wat is IP - Camerabewaking

IP Camera’s en Netwerk Video Recorders (NVR) worden doorgaans geïntegreerd in een bestaand computer netwerk.

Bij grotere omgevingen wordt er echter voor gekozen om een eigen netwerk voor de IP Camerabewaking aan te leggen of toch de keuze voor HD CCTV.

De betere IP Camera’s bieden een hoge resolutie en eventueel de mogelijkheid om de beelden lokaal op de IP Camera op te slaan. Door de beelden lokaal op te slaan, of de IP Camera direct aan te sluiten op een NVR wordt het computernetwerk niet onnodig belast.

Secures levert enkel professionele IP Camera’s tegen een eerlijke prijs. Een IP Camera is een IP camera toch, waarom leveren jullie dan professionele IP Camera’s?

IP Camera’s zijn er in verschillende varianten. De goedkopere IP camera’s leveren doorgaans niet het gewenste resultaat. De kwaliteit die wel wenselijk is wordt veelal geleverd door camera’s van bijvoorbeeld Mobotix, Axis maar daar hangt dan ook wel een flink prijskaartje aan.

Secures is er in geslaagd het beste van twee werelden te leveren, betaalbaar en kwaliteit.

IP Camera’s met een NVR of lokale SD card opslag zijn betrouwbare bewakingscamera’s en bieden een kraakhelder beeld tegen een betaalbare prijs.

Secures levert camera’s met het ONVIF protocol wat staat voor “Open Network Video Interface Forum”, hierdoor zit u niet vast aan één leverancier of merk.

IP Camerabewaking zoals het bedoeld is.

IP Camera – Remote view

IP camerabewaking wordt geleverd met een Centraal Management Software (CMS) zodat u de beelden vanaf uw eigen computer kan beheren. De IP camera’s zijn overal ter wereld te bekijken via een tablet of smartphone.

Benieuwd wat Secures voor uw IP camerabewaking kan betekenen? Neem contact op en ervaar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden binnen uw budget!